sep 302011
 

Broodjesdag. Voor als je toevallig kipfilet hebt liggen. Even bakken, aan stukken scheuren en een sausje maken. Klaarrrrrr.

Uiteraard kun je kip ook in kleine stukjes snijden en even marineren in een lepeltje shaoxing met een lepeltje (donkere) sojasaus. Maar op broodjesdagen is mijn trek groter dan mijn geduld. Dus de kip haalt de marinade zelden.

Koud is het ook vast lekker, maar dat zou ik niet weten. Op broodjesdagen blijft er nooit iets over šŸ™‚

Men neme:

  • 1 kipfilet
  • 4 lente-uitjes
  • 1 flinke tl chilliflakes
  • 1 tl gemalen en geroosterd sichuanpeper
  • 1 el sojasaus light
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl aardappelmeel
  • 2 el water
  • 1 tl sesamolie

Snij de kip een paar keer in en braad hem gaar in een minuut of 10. Niet te hard en met de deksel op de pan. Ietsje laten afkoelen totdat je de kip beet kan pakken zodat je kip aan stukken kan scheuren.

Meng de sojasaus met de rijstazijn en een mengsel van aardappelmeel en water.

Snij de lenteui in stukken van 4 cm en leg de groene delen even apart.

Doe wat olie in de wok en verhit tot middelhoog vuur. Niet te heet, want dan verbrandt de peper.

Chilliflakes toevoegen met de gemalen sichuanpeper en de witte stukken van de lenteui. Even goed omroeren totdat de olie rood kleurt en de boel lekker geurt. Vervolgens de kip toevoegen en alles goed mengen.

Even de saus omroeren en toevoegen aan de wok. Goed blijven roeren. Voeg nu de groene stukken van de lente-ui toe. Van het vuur en de sesamolie toevoegen. Omroeren en op een broodje mikken. Hopla!

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)

You can add images to your comment by clicking here.