sep 172011
 

Aubergine, komkommer, courgettes, sugar snaps, shanghai bok choy, haricots verts en bloemkool in de koelkast. Ienemienemutte… Ik zie de komkommer en denk aan vullen. Ik zie de courgette en denk ‘dat moet daar natuurlijk ook mee kunnen!’. De vulling is een mix van die van de gestoomde rundvleespasteitjes en die van de gevulde komkommer. Moet kunnen toch?

Je bakt de courgette kort aan beide zijden, schroeit het als het ware dicht en stoomt hem daarna gaar. Daardoor blijft het heel sappig. Errug lekker!

Men neme:

  • 2 courgettes
  • maizena
  • 200 gr (extra) mager rundergehakt
  • 3 grote garnalen
  • 2 gedroogde shiitakes
  • 1 tn knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 tl shaoxing rijstwijn (+ een scheutje)
  • 2 tl sojasaus light
  • 1 eiwit
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl sesamolie
  • 150 ml bouillon

Doe de gedroogde paddenstoelen met een scheutje shaoxing in een kommetje kokend water. Laat minstens een half uur staan. Snij de hoedjes daarna in grove stukken.

Snij de garnalen in grove stukken

Snipper de knoflook en gember heel fijn.

Meng het gehakt met de paddenstoelen, garnalen, knoflook, gember, shaoxing, sojasaus, licht geklopt eiwit, sesamolie en een 1/2 tl (verse) zwarte peper. Voeg ook een theelepel maizena toe. Meng goed en zet het even in de koelkast.

Snij de uiteinden van de courgettes en snij ze in stukken van ongeveer 3 cm. Hol ze vervolgens uit met een appelboor. Laat een stevige wand over. Bepoeder de binnenkant met maizena. Vul vervolgens de stukken courgette met het gehaktmengsel.

Verhit wat olie in de pan en bak de schijven courgette aan beide zijden bruin (1-2 minuten per kant). Giet wat bouillon in de pan, niet teveel. Deksel er op en laat het een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Controleer er eerst eentje of die goed gaar is.

Lekker bijvoorbeeld met gebakken aardappels en roergebakken bloeiende chinese bieslook [foto]. Om maar iets te noemen šŸ˜‰

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.