okt 162011
 

De lunch was wel heel licht, dus mijn maag begon halverwege de middag te protesteren. In plaats van toe te geven aan een ‘lekkere trek’, moest de koelkast er aan geloven. Al een tijdje een Chinese groene radijs in mijn koelkast liggen, dus dat ding moest een keertje op. Het recept is uit Revolutionary Chinese Cookbook van Fuchsia Dunlop, alleen zij gebruikt een rettich (daikon).

Men neme:

  • 1 Chinese groene radijs
  • 1 rode peper
  • 2 lenteuitjes, alleen de groene delen
  • 1 tl sojasaus light
  • 1 1/2 tl rijstazijn
  • 1 tl aardappelmeel (en 2 el water)
  • 1 tl sesamolie

Schil de radijs en snij deze in smalle reepjes, zoals luciferstokjes. Meng met een tl zout en laat het een kwartiertje staan.

Ontdoe de peper van de zaadjes en snij deze ook in smalle reepjes, van dezelfde lengte als de radijs. Doe hetzelfde met de groene delen van de lenteuitjes.

Knijp de radijsreepjes uit en dep het droog.

Doe wat olie in een rokende wok en roer de peper een paar seconden door de hete olie. Voeg de radijs toe en roerbak deze gaar gedurende een paar minuten met hoog vuur.

Voeg de sojasaus toe en vervolgens de lenteui en de rijstazijn. Meng alles goed door elkaar.

Roer het aardappelmeelmengsel nog even door elkaar en voeg het toe. Roer het goed door het geheel heen. Wok van het vuur en sesamolie er doorheen roeren. Et voila!

Superlekker! De radijs blijft een lekkere stevige bite houden.

 

  2 Responses to “Roergebakken Chinese groene radijs”

  1. Dat ziet er inderdaad lekker uit. Feestelijk ook met dat groen in de schil.
    ‘k Heb ‘em getipt in mijn postje over Chinese groene radijs, maar ja, dat is wel een oud postje. Veel hits zal het je niet opleveren. 😉

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)

You can add images to your comment by clicking here.