dec 042011
 

Ik maakte het al een week geleden, maar verder dan een fotootje van mijn dagelijkse maaltijd on-line zetten kwam ik afgelopen week niet. Ooit ontdekte ik de perkedel pan toen ik te lui was om Indische gehaktballen te maken. Heel lekker, maar gehaktballen draaien is niet mijn hobby. Perkedel pan is daarentegen geen werk. Je mikt de boel bij elkaar en hup, in de oven ermee. Zowel warm als koud lekker en ook op brood niet te versmaden 🙂 Ook handig bij een Indische rijsttafel, want het scheelt weer een pan op het fornuis. Niet per se snel, maar wel makkelijk dus.

Men neme:

  • 350 gr rundergehakt
  • 2 aardappels (in totaal 150-200 gr)
  • 3 sjalotjes
  • 4 tn knoflook
  • 2 kleine eieren
  • 2 tl zwarte peper
  • nootmuskaat
  • 4 el ketjap manis
  • 10 kruidnagels

Ik gebruikte een quichevorm van 24 cm.

Kook de aardappels gaar en laat het afkoelen. Prak ze vervolgens fijn. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.

Snij de sjalotjes fijn, evenals de knoflook.

Meng het gehakt met het ei, de aardappel, sjalotjes, knoflook, zwarte peper en wat geraspte nootmuskaat.

Gehaktmengsel in de vorm drukken en bestrijken met de ketjap manis.

Steek vervolgens de kruidnagels in het mengsel (in een rondje, dan weet je ze later weer te vinden…).

Een minuut of 40-45 in de oven.

 

Lekker met rijst, maar ook met gebakken aardappelen.

 

 

 

  3 Responses to “Perkedel pan”

  1. Oh! Ik was dit helemaal vergeten! Dank je. Ik sla het op.

  2. Dit ga ik vanavond eindelijk eens maken. Ben benieuwd!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)

You can add images to your comment by clicking here.