jan 022012
 

Een simpel Indiaas toetje. Niet echt licht, maar wel lekker in de wintermaanden. Voor een mooie rood-oranje kleur neem je de bataten met een oranje schil.

Men neme:

Schil de bataten en snij ze in dunne plakken. Breng het samen met 500 ml melk aan de kook.

Als de bataten gaar zijn, kun je ze fijn stampen. Voeg de resterende melk toe, evenals de suiker. In het oorspronkelijke recept wordt 120 gr suiker toegevoegd, maar dat vind ik nogal veel. Met een eetlepel per persoon kom je ook al een heel eind, proef anders vooral even tussendoor.

Ik vind het dessert er fraaier uitzien als ik de boel nog even pureer, bovendien wordt het er net ietsje luchtiger van.

Schenk het dessert in vier kommetjes en strooi nog een lepel geschaafde amandelen over elke portie.

Gelijk serveren uiteraard šŸ™‚

 

(Soms is het zo simpel šŸ™‚ )

 

  3 Responses to “Dessert van zoete aardappel”

 1. Hoe krijg je het dan oranje, als je de zoete aardappel met rode schil neemt?
  Ik zou denken dat je die met oranje schil hebt gebruikt.

  Kijk, hier staan ze allemaal op een rijtje: zoete aardappels

  • Ik heb het hier even gecheckt en er wordt ‘oranje’ geroepen. Probleem zit ‘m in mijn halve kleurendoofheid. Heb wat moeite om kleuren te benoemen… Ik dacht dat het rood was, maar het blijkt een oranje schil te zijn.

   Tekst aangepast! Dank u wederom! šŸ˜‰

 2. Ja, mij maak je natuurlijk niet gek, maar ’t zou wel sneu zijn als iemand het wil maken en met de verkeerde bataten thuis komt. Trouwens, vroeger werd ik er wel gek van, haha, kwam altijd thuis met de verkeerde. Ook een reden waarom ik mijn website begonnen ben. šŸ˜‰

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)