mrt 102012
 

Het werd wel weer eens tijd voor een update. Door al dat gewerk heb ik de laatste tijd maar weinig puf gehad om uitgebreid in de keuken te staan. Gelukkig bestaan er ook nog snelle recepten. Het oorspronkelijke recept kreeg ik van een vriend, al weer jaren geleden. Het was Turks. Het recept heb ik niet meer, kwijtgeraakt in een verhuizing. Ik had het ook al tijden niet meer gemaakt, totdat ik mij onlangs vaag herinnerde dat ik wel eens pannekoekjes maakte van courgette. Sindsdien heb ik het toch al weer een paar keer gegeten. En hier dan, op verzoek, het gefrutselde receptje.

Men neme:

 • 1 courgette
 • 1 rode peper
 • 1 lenteui
 • 1 el sojasaus light
 • 1 ei
 • 2 el rijstmeel of bloem

Raps de courgette grof. Knijp de courgette vervolgens goed uit, probeer er zoveel mogelijk vocht uit te krijgen.

Snij de rode peper en de lenteui heel fijn.

Meng de courgette met de lenteui, rode peper en sojasaus. Meng er vervolgens een ei doorheen. Roer het geheel goed door.

Meng er vervolgens 2 el rijstmeel doorheen. Ik gebruik altijd een theezeefje om het meel goed te verdelen.

Meng het geheel goed door elkaar totdat je een beslag hebt. Is het te dun, voeg dan nog wat meel toe.

Verhit een beetje olie in een koekepan. Schep een lepel van het mengsel in de pan en druk het met de bolle kant een beetje plat zodat je een mooi rond pannekoekje hebt. Als de bovenkant al wat stevig is, draai je voorzichtig de pannekoekjes om. Als je beslag te dun is, zul je dat hier zeker merken!
Nog even goed doorbakken en klaar.

Met een flinke courgette kun je 8 pannekoekjes maken.

 

 

  7 Responses to “Courgettepannekoekjes”

 1. Alleen de dille en peterselie ben je vergeten. De rode peper is lekker voor de pittigheid, maar zwarte peper kan ook… lekker!

  • Ah, dat was het. Leuk!

   De lenteui en sojasaus zat niet in het oorspronkelijke recept. En ik kan me herinneren dat jij het bakte in de olijfolie, terwijl ik arachideolie gebruik.

 2. Ik ben dol op courgette! Ik bak er ook wel eens een brood mee, ook lekker en daar kun je een aantal dagen mee voort.
  šŸ™‚

  • Dat ken ik niet… Geraspt en dan door het deeg? Klinkt interessant!

   Ik eet het vooral in dunne reepjes gesneden en dan roergebakken met knoflook. Ook superlekker šŸ™‚

 3. Ik heb geen idee meer waar ik het recept vandaan heb. Ik weet wel dat het een tijd was waarin vriendin te veel courgettes had uit de moestuin.
  Als ik het vind laat ik het je weten!

 4. Wat leuk. Ik hoor wel vaker mensen over courgettepannenkoekjes. Ga ik ook eens proberen. Schijnt dus echt lekker te zijn.

 5. Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

  Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

  Groetjes en blijf bloggen!

  Steven van Chef in a Box

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)