dec 022012
 

En toen zat ik met 6 1/2 winterpeen. Ik wist al bijna niet meer waar ik die halve wortel vorige week voor nodig had, maar dat moet de gado-gado zijn geweest. Anyway, ik kon op dat moment geen losse penen krijgen, dus kocht ik maar een kiloverpakking. What next? Wortelsoep dus. Niet spannend, wel lekker op een frisse herfstdag.

Men neme:

  • bijna 1 kilo winterpeen
  • 3 sjalotten
  • 3 tn knoflook
  • 1 el kerrie massala
  • 1,5 liter groentebouillon

Snij de sjalotten grof en de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan en voeg de sjalotten en knoflook toe. Bak de sjalotten glazig.

Snij intussen de penen in grove stukken.

Als de sjalotten glazig zijn, voeg de kerrie toe. Bak deze even mee. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de kerrie verbrandt.

Voeg de peen en de bouillon toe en laat het geheel een minuut of 30 zachtjes koken.

Vervolgens met de staafmixer pureren en hopla.

Eventueel nog iets vers citroensap er doorheen en/of wat versieren met koriander. Maar zonder is ook prima!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.