jun 232013
 

Na het nodige geprobeer en geëxperimenteer weet ik dat de tomaat in een soep of saus niet hetzelfde is als dat rode glimmende ding. Groot of klein, het smaakt mij normaal gesproken niet. Maar ergens in de bereiding gebeurt er iets wonderlijks… Was ik eerder al overtuigd dat tomatensoep met vallend ei goddelijk is, na enkele pogingen vind ik onderstaande tomatensaus een succes. Geen basilicum of oregano in mijn saus, maar chilivlokken. Pastasauspuristen zullen het vloeken in de kerk vinden, maar who cares. Het smaakt geweldig!

Cannelloni met rundergehakt (met pecorino), tomatensaus (met chilivlokken, ui, knoflook en peterselie) en provolone

Men neme voor twee personen :

  • 10 pijpjes cannelloni
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gr pecorino
  • vers gemalen zwarte peper

Voor de saus:

  • 1-2 el olijfolie
  • 500 gr kerstomaatjes
  • 1 fijn gesneden ui
  • 5 tn knoflook, fijn gesneden
  • 2 tl kippenbouillonpoeder
  • 1 el chiliflakes
  • 2 el fijn gesneden peterselie

En tot slot

  • zo’n 100 gr Provolone

 

De tomatensaus

Doe 1 el olfijfolie in een pan en bak de fijngesneden ui en knoflook langzaam glazig. Dit duurt een minuut of 5. Voeg vervolgens de in tweeën gesneden  kerstomaatjes toe. Roer alles even goed om. Voeg vervolgens de peterselie, bouillonpoeder en chiliflakes toe en meng het geheel. Laat de saus in ieder geval een minuut of 30 zachtjes pruttelen en roer regelmatig. Verwarm intussen de oven voor op zo’n 200 graden.

 

Het gehakt

Meng het gehakt met het ei en voeg 50 gr versgeraspte pecorino toe. Stop het mengsel in een spuitzak (of zoals ik, in een stevige diepvrieszak en knip een hoekje er van af).

Als de tomatensaus klaar is, schep je een lepel van de saus op de bodem van een ovenschaal.

Vul de cannelloni met het gehakt en leg de pijpjes op de saus. Als je alle pijpjes gevuld hebt, schenk je de tomatensaus er overheen. Als laatste rasp je het stukje Provolone over de tomatensaus en plaats je de schaal in de oven. Met zo’n 20-25 minuten is de pasta klaar.

Overigens kun je dit gerecht al geruime tijd van te voren klaarmaken, zet het in de tussentijd in de koelkast totdat je gaat eten.

 

  2 Responses to “Cannelloni met rundergehakt en tomatensaus met chiliflakes”

  1. Hey! Je bent er weer! Leuk!

  2. Dank je! 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.