sep 132015
 

Garnalen zijn lekker. Eenvoudig en snel te bereiden bovendien. Garnalen in de schaal bereid zijn nog net iets lekkerder, dus waar mogelijk gebruik ik easy-peel. Dat zijn garnalen zonder kop, maar met schaal waarbij het darmkanaal al is verwijderd. Scheelt gepruts in de keuken en aan tafel. En als de garnalen goed gaar zijn is het stukje schaal met staartstuk zo verwijderd.

Voor dit gerecht heb je wel wat meer voorbereidingstijd nodig, maar dat betaalt zich dubbel en dwars uit. De smaak is geweldig. De toevoeging ‘dronken’ komt van de shaoxing rijstwijn, een onmisbare toevoeging.

Dronken garnalen

Men neme:

  • 300-400 gram garnalen (easy peel)
  • 2 el shaoxing
  • 1 1/2 el sojasaus light
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 lente-ui in dunne reepjes
  • 2,5 cm gember in dunne plakjes

Meng de garnalen en sojasaus met de shaoxing en laat het minimaal een uur bedekt in de koelkast staan.

Laat het vervolgens voor de bereiding nog eens 10 minuten buiten de koelkast rusten.

Bestrooi de garnalen met vers gemalen zwarte peper en met de lente-ui en gember. Laat het geheel 13-15 minuten stomen met de marinade in een stoompan.

Tadaaaa!

Je weet niet wat je proeft…

Uit de Chinese keuken uiteraard!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)

You can add images to your comment by clicking here.