sep 272015
 

Het geheim van een lekkere tonijnsalade? Niet in de winkel kopen. Vaak te klef en te vet, soms glijdt het zelfs van je mes of vork af. Niet doen dus, gewoon zelf maken. Kost ook weinig tijd. En met een beetje finetuning maak je een tonijnsalade naar smaak. Zo is de ene mayo, de andere niet en hetzelfde geldt voor augurken en ketjap manis. Wat? Ketjap manis in de tonijnsalade? Jazeker, de ketjap manis van ABC is stroperig en brengt een perfecte zoet/zout-combi in de salade.

Het loont om te variëren met de ingrediënten. Zo heb ik een voorkeur voor zoetzure augurken van Kesbeke en Kewpie mayonaise. En dus ketjap manis van ABC. Zeker de ketjap manis maakt een groot verschil. Gebruik je een ander merk, dan zal je echt een heel andere smaak krijgen.
Optioneel zijn de augurken, ze zorgen voor een friszure bite.

Broodje met tonijnsalade

Broodje met tonijnsalade

Men neme:

  • 1 blik tonijn op water, uitgelekt en uit elkaar getrokken
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 middelgrote zoetzure augurken fijngesnipperd (Kesbeke)
  • 3 el Kewpie mayonaise
  • 2 el ketjap manis (ABC)
  • vers gemalen zwarte peper

Meng eerst de vaste ingrediënten en vervolgens de mayo en ketjap en tot slot de peper. Laat een half uurtje staan in de koelkast en klaar. Lekker op een broodje of op een toastje.

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)

You can add images to your comment by clicking here.