jan 192016
 

De Indonesische keuken blinkt uit in lekkere hapjes. Sommige zijn heel bewerkelijk, maar andere hapjes zijn eenvoudig te maken. Zoals klepon, zoete kleefrijstmeelballetjes met kokos. Lekker bij de thee of aan het einde van een maaltijd. Succes verzekerd.

klepon

Men neme:

  • 200 gr kleefrijstmeel
  • 1,5 tot 2 dl water
  • 3-4 druppels pandanextract
  • 100 gr gula djawa (in schijven)
  • 75-100 gr geraspte kokos
  • snufje zout

Strooi de kokos over een plat bord.

Maak een deeg van de meel, het water met het pandanextract en het zout. Verdeel het deeg vervolgens in 20 porties.

Vorm van elk portie een balletje en stop in het midden een klein beetje gula djawa. Vouw het pakketje dicht en maak het mooi rond.

Als je alle balletjes klaar hebt, breng je een pan water aan de kook en doe je de balletjes erin. Als de balletjes komen bovendrijven, zijn ze gaar. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en wentel ze door de kokos. Serveer ze gelijk.

Pas wel op, want de suiker is gesmolten, dus de binnenkant is heet.

Sorry, the comment form is closed at this time.