apr 242016
 

Omdat ik best veel groente koop, heb ik regelmatig restjes. Vaak net niet genoeg voor een maaltijd, maar in combinatie als soep perfect. Zo maak ik regelmatig heet-en-zure soep, van restjes in wisselende samenstelling, en ook deze spinaziesoep staat met enige regelmaat op tafel. Meestal als lunchmaaltijd, maar je kunt hem ook prima als voorafje eten. Voordeel van deze soep is bovendien dat hij zo klaar is, met een minuut of 15 heb je de soep op tafel staan.

Spinaziesoep

Spinaziesoep

Men neme:

  • 200 gr spinazie
  • 4-5 dl kippenbouillon
  • handje shiitake
  • 50 gr enoki
  • 3 bladeren van een chinese kool
  • 2 eieren
  • 2 el shaoxing
  • zout
  • sesamolie

Haal de steeltjes van zowel de shiitake als de spinazie. Was de spinazie goed.

Breng de bouillon aan de kook en voeg daar de shiitake en de in reepjes gesneden kool aan toe. Voeg de shaoxing toe.  Laat het een paar minuten koken.

Klop de eieren en bak in een beetje arachideolie de omelet aan beide zijden licht bruin. Haal de omelet uit de pan en snij het in reepjes.

Voeg de spinazie toe aan de bouillon en verwarm de soep goed door, zodat de spinazie lekker mals wordt. Dat duurt niet heel lang. Proef de soep om te kijken of het nog wat zout nodig heeft. Gebruik daarvoor eventueel sojasaus light. Als je gewoon zout gebruikt, blijft de bouillon mooi helder. Roer tot slot de enoki door de soep.

Neem een grote kom en drup op de bodem een theelepel sesamolie. Voeg de soep toe en leg bovenop de soep enkele reepjes omelet en serveer.

Sorry, the comment form is closed at this time.