sep 302017
 

De courgette heb ik leren waarderen door de Chinese keuken, hoewel het zoals zoveel groenten afkomstig is uit Amerika. Erg lekker zijn de gebakken en gevulde courgettes. Absoluut een aanrader en heel geschikt als voorafje. Maar in dunne plakjes met wat knoflook in de wok ook een snel succes. Vanuit de keuken van India deze variant in de vorm van puree. Subtiel, maar met een ‘licht pitje’ die pas achteraf komt. Eenvoudig klaar te maken en ook de volgende dag nog lekker.

Gooda Bartha

Gooda Bartha

  • 2 courgettes
  • 1 el ghee of olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl zwart mosterdzaad
  • 2 groene pepers, ontdaan van zaadjes en in reepjes
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1/2 tl chilipoeder
  • zout

Schil de courgettes en halveer ze. Verwijder de (waterige) zaadlijsten en hak de helften grof in stukken. Kook de courgette vervolgens gaar. Giet het af en stamp de stukken courgette tot een puree.

Verhit de ghee op niet te hoog vuur en voeg het komijn- en mosterdzaad toe. Als de mosterdzaden beginnen te ‘poppen’, voeg je de fijngesneden ui en groene peper toe. Bak het zachtjes totdat de ui zacht en gaar is. Voeg vervolgens de puree, chilipoeder en zout naar smaak toe. Laat het een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Proef even of het eventueel wat zout nodig heeft. Serveer het warm, met rijst of met chapatis of roti.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)

You can add images to your comment by clicking here.