apr 132019
 

Kikkererwten. Meestal geassocieerd met een milde en licht nootachtige smaak. Wij vinden dat eigenlijk wat te positief gesteld. Kikkererwten zitten vol met gezonde moleculen, dat wel, maar die dragen niet veel bij aan de smaak. Als wij een notensmaak willen dan eten wij noten, wel zo direct.

Maar ons grootste probleem met kikkererwten is niet de smaak. Het is de textuur. Of beter geschreven, het gebrek aan textuur: zacht zonder echte bite. Het gebrek aan textuur buiten we daarom massaal uit. Ook Nederland maakt hummus, gepureerde kikkererwten. Een dip zonder enige bite en met alleen kikkererwten nog steeds zonder veel smaak. Kikkererwten in een maaltijd, je moet juist smaak toevoegen. Bij de hummus doen we dat met sesamzaadjes (voor de tahin), knoflook en citroensap. En in een salade doen we dat bijvoorbeeld met gember, limoen, balsamico en pimentón de la vera.

Kikkererwten krijgen wel veel meer textuur als je ze roostert. Uiteraard met wat kruiderij. Door velen dan gebruikt als borrelhapje. Hebben wij ook eenmalig geprobeerd: niet lekker genoeg.

Geroosterde kikkererwten: kikkererwten met een bite.

Het lukt beter als onderdeel van een maaltijd, dit keer met wraps. En hier alleen cayennepeper als kruiderij gebruikt bij de kikkererwten omdat de rest van de smaak uit andere ingrediënten komt.

Nog niet opeten (2 personen)

  • blikje met 200 gram al gegaarde kikkererwten
  • gemalen cayennepeper naar smaak

Aan het werk

Verwarm de elektrische oven voor op 200°C.

Laat de kikkererwten goed uitlekken. Van het vocht op en maak daar aquafaba mayonaise, noedels of quiche van.

Meng de cayennepeper door de kikkererwten.

Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten eroverheen.

Roosteren in de oven voor 30 minuten (maar 40 minuten kan ook). Na 15 minuten de kikkererwten even door elkaar roeren.

Resultaat

Kikkererwten met een bite!

Voor in de wrap

Een nog open liggende maiswrap met kippenvlees, mais, ui, paprika en een beetje geraspte kaas. En mét geroosterde kikkererwten.

  4 Responses to “Geroosterde kikkererwten voor bij de wraps”

  1. Lekker!! Ik wist nog niet wat ik vanavond zou gaan eten, nu wel: zo’n bak (foodies noemen het een buddha bowl) met lekkere dingen: geroosterde aubergine en paprika, zelfgemaakte hummus, zoete aardappel, sla, radijsjes, feta en wat me straks nog meer lekker lijkt! Maar nu dus ook geroosterde kikkererwten erbij (met komijn ipv de cayennepeper denk ik). Groet Nicolet

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)