nov 092019
 

Vast zelf ook wel meegemaakt. Druk, druk, druk. Laat thuis van je werk en geen tijd om te koken. Want je moet eigenlijk al weer op weg zijn om nog op tijd met je team te kunnen sporten.

En daarom hebben wij altijd gedroogde noodles in huis. Noodles voor de wok, dé redder in nood.

Omdat het van die onvoorbereide maaltijden zijn, komt de rest van de ingrediënten gewoon uit de koelkast en voorraadkast, zonder al te veel nadenken uitgekozen. En dat levert elke keer een andere snelle maaltijd op. Met wel elke keer die noodles als constante.

Klaar in 4 minuten. Eerlijk verdeeld. Rustig in 2 minuten alles pakken en relaxed in 2 minuten alles klaarmaken.

En als ik echt haast heb kan het ook in 2 minuten op zijn. Totaal 6 minuten. Ennnnnnnnnnn go.

Nog niet opeten (voor 1 persoon)

  • 150 gram noodles, voor in de wok
  • 2 plakken prosciutto crudo
  • 4 zwarte olijven
  • 1 ei
  • klein snufje paprikapoeder
  • klein snufje gemberpoeder
  • klein snufje gemalen peper
  • 2 druppeltjes sesamolie
  • scheut olijfolie

Aan het werk

Pak 2 anti-aanbak koekenpannen.

Scheur de prosciutto in stukken en verwijder het witte vet.

Ontpit de olijven en snij ze in plakjes.

Verwarm de olijfolie in 1 van de koekenpannen. In die pan de noodles in 2 minuten gaar wokken.

Zodra de noodles los van elkaar komen, de prosciutto en olijven meeverwarmen. De kruiderij erbij doen en af en toe roeren.

Intussen het ei in de andere koekenpan verhitten op matig vuur. Zodra stukjes ei stevig worden, deze los roeren. Blijven roeren tot het een roerei is geworden. Maximaal 2 minuten werk.

Druppel 2 druppeltjes sesamolie over de noodles. Meng dan het roerei door de noodles.

Draperen op een bord en direct opeten. Noodles koelen nog al snel af.

Resultaat

Zeer smakelijke, snelle maaltijd. Met een restant groente- of fruitsap erbij voor de andere vitaminen en mineralen, om geen tijd te verliezen. We hebben haast, niet waar.

  2 Responses to “Smakelijke noodles maaltijd, klaar in 4 minuten”

  1. Zeg BroeR, dat is wel heel erg fusion, olijfolie en olijven bij de noodles. Ik zie overigens nog winst, want dat ei kun je gerust door de noodles roeren. Werkt prima. (Op de olijven na, overigens wel smakelijk.)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vereist)

(vereist)