
Anda kari (Eiercurry)
Curry’s heb je in alle soorten en maten, zowel ‘droog’ als ‘nat’. Veel gerechten uit India (en omringende landen) worden curry’s genoemd, zowel snelle gerechten als stoofgerechten. En zowel vlees- als groentegerechten. Wat nu precies een curry een curry maakt, is mij nog steeds onduidelijk. Maar met de naam ‘curry’ heb je vaak wel een idee wat voor smaken het betreft. Veelal met komijn, kurkuma en/of tomaat. Maar curry’s zonder deze ingrediënten bestaan ook. Iets om later nog eens in te duiken.
- 6-8 hardgekookte eieren
- 2 el ghee
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 5 tn knoflook, fijngesneden
- 2 cm verse gember, fijngesneden of geraspt
- 3 tl vers gemalen koriander
- 2 tl vers gemalen komijn
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 3-4 rijpe tomaten, fijngesneden
- 150 ml water
- 1/2 tl garam masala
Kook de eieren in 8-10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze.
Verhit de ghee in een pan met dikke bodem en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak de ui zacht en goudbruin. Voeg dan de kruiden toe en bak dit een paar seconden door.
Voeg de tomaten toe en bak deze net zolang tot ze pulp zijn. Voeg vervolgens 150 ml water toe en laat het geheel met deksel zachtjes pruttelen totdat een dikke saus is ontstaan.
Roer de garam masala door de saus. Halveer de eieren en roer deze voorzichtig door de saus en verwarm het totdat alles goed heet is geworden.
Serveren met rijst.