
Bataat met roquefort-mayo en Pimentón de la vera
In de categorie: de simpelste dingen zijn soms het lekkerst. In tal van varianten al terug te vinden op het web, nu + 1.
Men neme:
- 1 bataat
- een theelepel gerookte paprika (Pimentón de la vera)
- olijfolie
- zout
- 2 eetlepels mayo
- 30 gram roquefort
Was de bataat en snij de uiteinden en eventuele pitten e.d. weg. Schil de bataat niet! Nergens voor nodig. Snij de bataat in dikke plakken en vervolgens in frietvorm. Niet te dik, niet te dun.
Besprenkel de bataat eerst met de gerookte paprika en vervolgens met een of twee eetlepels olijfolie. Niet te veel, want dan spoel je de gerookte paprika van de bataat. Even husselen en vervolgens uitspreiden over een ovenplaat. Laat de bataat in een voorverwarmde over van zo’n 200 graden een 40-50 minuten bakken. Controleer na een minuut of 35 hoe de stevig de bataat is. Is die heel slap dan nog een minuut of 10. De frieten worden niet zo stevig als bij een aardappel, maar ze moeten wel overeind blijven als je ze rechtop houdt…
Prak de roquefort fijn en meng deze met de mayo. Goed roeren zodat een homogeen mengsel ontstaat.
Als de bataatfrieten klaar zijn, bestrooien met een snuf zout en serveren met een flinke klodder roquefort-mayo bovenop. Eet smakelijk!
En na afloop bedenken of je nog een bataat in stukken snijdt en in de oven gaat bakken…