Bloemkoolsoep uit India

Bloemkoolsoep uit India

Volgens mij had ik het al eens eerder ergens geroepen, maar ik heb de afgelopen maanden meer bloemkool gegeten dan in de 20 jaar hiervoor. Ik weet niet waar dat destijds is misgegaan. Feit is wel dat ik sinds ik weer vlees eet, gevarieerder eet dan daarvoor. Maar vooral ook aan groenten. Geen idee hoe dat komt. Terwijl ik toen ook best gevarieerd at. Blijkbaar ben ik tegenwoordig toch nog meer bezig met eten dan daarvoor. Raarrrrrr.

Maar bloemkool dus. Als soepje. Uit het smakelijke India.

Men neme:

 • 2 el olie
 • 2 tl korianderzaad
 • 2 tl komijnzaad
 • 1 tl zwart mosterdzaad
 • 2 tl kurkuma
 • 3/4 bloemkool
 • 1 aardappel
 • 3 sjalotjes
 • 2 tn knoflook
 • halve rode peper
 • 4 dl kokosmelk
 • 2 steranijs
 • sap van een halve citroen

Rooster de specerijen (koriander-, komijn- en mosterdzaad) even, af laten koelen en wrijf ze fijn in een vijzel.

Snij de bloemkool in kleine roosjes en de aardappel in blokjes.

Snij de sjalotjes en de knoflook fijn, evenals de rode peper. Bak de sjalotjes en knoflook met de peper in een paar minuten glazig. Voeg de bloemkool en aardappel toe. En roerbak dit op niet te hoog vuur voor een paar minuten. Voeg de gemalen specerijen met de steranijs en de kurkuma toe en bak een minuutje mee. Goed blijven roeren, zodat de specerijen niet aanbakken.

Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel een minuut of 10-15 koken. (Te weinig vocht (of teveel bloemkool), voeg dan nog een beetje bouillon(of water) toe.)

Verwijder de steranijs en roer het sap van de citroen door de soep. Haal de pan van het vuur en pureer het mengel. Eventueel nog wat op smaak brengen met zout en vers gemalen zwarte peper.

Serveer het met een paar blaadjes gehakte koriander.

 

7 gedachten over “Bloemkoolsoep uit India

  1. Je hebt wel een beetje gelijk, maar ik moet zeggen dat het keukenlicht ook niet meewerkt (het bord is nl. eigenlijk spierwit…) *edit: recept is aangepast en een nieuwe foto*

   Maar het was inderdaad lekker. Wilde een restje bewaren om iemand mee te verrassen, maar helaas. Heb het helemaal zelf opgegeten 🙂

 1. Het recept ziet er goed uit.
  En ik heb ook soms van die foto’s waar mijn tenen krom van in mijn schoenen gaan staan. Maar ja, het is soms niet anders.
  Biecht: ik heb een statief gekocht zodat ik mijn flitser uit kan zetten. Dat scheel al.
  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *