Chinese aubergines met saucijsjes

Chinese aubergines met saucijsjes

Chinese aubergines zijn ECHT veel lekkerder dan die grote dikke exemplaren. Die blief ik eigenlijk niet meer. De slanke aubergines zijn zachter en voller van smaak. Gestoomd en ontveld lekker met een dressing van chili-olie (foto), maar ook gestoofd erg lekker met (runder)saucijsjes of Merquez-worstjes. En ook niet moeilijk.

Men neme:

  • 200-250 gr (runder)saucijzen
  • 2 of 3 Chinese aubergines
  • 1 sjalot
  • 3 tn knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 el gemalen korianderzaadjes (ketoembar)
  • 1 1/2 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 el ketjap manis
  • 200 ml water
  • 1/2 tl zout
  • 1 1/2 tl aardappelmeel met 2 el koud water.
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Snij de sjalot fijn, evenals de knoflook en de gember.

Snij de saucijzen in stukken van 1,5-2 cm. Doe hetzelfde met de aubergines.

Omdat de saucijzen van zichzelf al genoeg vet bevatten, heb je maar weinig tot geen olie nodig. Bak de stukjes saucijs rondom bruin aan. Voeg vervolgens de sjalot, knoflook en gember toe en roerbak deze een minuut of twee mee. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe (behalve de aardappelmeel en de sesamzaadjes) en laat het geheel een minuut of 10 zachtjes stoven, totdat de aubergine gaar is.

Meng het aardappelmeel met het water en voeg het aan de pan toe. Blijven roeren totdat de saus gebonden is en dan het vuur uit.

Serveer met rijst of gebakken aardappelen. Bestrooi met wat sesamzaadjes.

Tadaaa!

 

7 gedachten over “Chinese aubergines met saucijsjes

  1. Mijn vrouwtje in de toko noemt deze slanke aubergines: Surinaams. Dus zeg ik haar steeds na. Ik denk haast dat jouw Chinese dezelfde zijn als mijn Surinaamse. In ieder geval zijn ze vele malen lekkerder dan hun dikke zusjes/broertjes.

  2. In heel Azië gebruiken ze deze lekkerdere, dunne aubergines. En aangezien Suriname nogal beïnvloed is door de Aziatische keuken daar dus ook. Alleen raar dat ze het “Franse bakker” noemen! Rare jongens, die Surinamers;-)

    Je moet ook gewoon je ingrediënten aanklikbaar maken en dan netjes linken naar bijvoorbeeld: http://www.aziatische-ingredienten.nl/chinese-aubergine/
    Goeie service voor je lezers! 😉
    (en ook leuk voor mij, maar vooral voor je lezers hoor! hehehe)

    1. Ik weet het, maar ik ben een beetje lui 😉 Maar soms kan het fijn zijn als je wat extra uitleg kan vinden op een willekeurige site over Aziatische Ingrediënten inderdaad…

      Zal proberen de belangrijkste ingrediënten te linken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *