Chinese ‘Korea Spicy Rice Cake Sticks’ met wortel en Chinese kool

Chinese ‘Korea Spicy Rice Cake Sticks’ met wortel en Chinese kool

Onlangs kocht ik ‘Korea Spicy Rice Cake Sticks‘. Geen idee wat het was, maar ik had het al vaker zien liggen, dus het moest er een keer van komen. Er zat een zakje bij met saus en een voorbeeldreceptje. Hoe moeilijk kon het zijn? Toevallig schreef Robin er enkele dagen later op Aziatische Ingredienten.nl een stukje over. Maar wat bleek dus: mijn ‘Korea Spicy Rice Cake Sticks’ was helemaal niet Koreaans, het was Chinees! Terwijl Robin zelf een sausje zou maken, leek het haar wel een goed idee als ik het zakje probeerde en haar vertelde wat ik er van vond 🙂 Omwille van de wetenschap offer ik mij natuurlijk maar al te graag op. Het groter belang staat tenslotte voorop!

Overigens ben ik nauwelijks bekend met de Koreaanse keuken, dus ik wist niet wat ik qua saus kon verwachten. En feitelijk nog steeds niet, want het spul is Chinees… Zo uit het zakje smaakte de saus als gewone gefermenteerde chilibonensaus, maar dan zonder de bonen. Ietwat zoetig. Zo op het bord, proef je meer de chili en blijft het wat zoetig. Niet heel erg spicy, maar best wel lekker. Beetje zoutig wellicht. En oh ja, de rijstcakes vond ik ook lekker. Compact en stevig, maar niet taai.

Voor de volledigheid nog even het receptje. Maar een volgende keer is het leuker en net zo makkelijk om zelf een sausje te maken. Dus daar kom ik nog op terug!

Men neme:

 • 1 pakje ricecakes (160 gram)
 • 1 zakje Korea chili paste
 • 1 winterwortel
 • 1/2 kleine Chinese kool
 • 3 sjalotjes
 • 3 el water

Snij de Chinese kool grof. Snij de winterwortel in de lengte doormidden en snij er dunne plakjes (3-4 mm) van. Snij de sjalotten ook grof.

Verhit een el olie in de wok en roerbak de sjalot met de wortel.

Voeg na een minuut of 5 de Chinese kool toe met 3 el water. Roerbak de kool een paar minuten mee, ze moet wel knapperig blijven.

Voeg de chilipaste toe, roer het geheel goed om en voeg de rijstcakes toe. In het begin zijn ze keihard, maar zo gauw ze verhit worden, zullen ze zacht worden. Als alles goed is door verwarmd is het klaar. Een uitstekend lunchhapje in ieder geval.

Volgende keer zelf een sausje. Maar eerst maar eens op zoek naar wat info daarover…

2 gedachten over “Chinese ‘Korea Spicy Rice Cake Sticks’ met wortel en Chinese kool

 1. Ah, goed dat je het lekker vond. Ik lees echt van mensen die gruwen van de structuur van zo’n rice cake, maar ik vind het dus ook juist lekker! Gewoon weer eens heel iets anders dan aardappelen, rijst of pastan/noodles. Ik kan me zo voorstellen dat kindjes dit ook lekker vinden. Maar kan me ook voorstellen van niet, haha. Anyway, goed dat het met k&k-zakje ook te eten was.

  En het was dan wel van Chinese makelij, ik ga er toch vanuit dat als ze het “Korea style” noemen dat het ook echt Korea style is. Dus dan maakt het niet zoveel uit. Grappige is wel dat ik alleen maar dat ene Koreaanse merk met die kraanvogels tegenkom.

  1. Bij Tjiau Jang verkopen ze volgens mij met name Chinese spullen, relatief weinig van elders. Maar zal volgende keer eens bij Amazing Oriental kijken.

   Had gedacht dat het machtiger zou zijn, maar dat viel reuze mee. Binnenkort ook eens de andere varianten proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *