Curry van pompoen

Curry van pompoen

Binnenkort een Vega-Twetentje. Deze pompoencurry staat hoog op het lijstje. Ik zit er nl. aan te denken om dit keer eens India als thema te doen. De uitdaging zit ‘m nog wel in het menu. Ik heb de neiging veel curry’s te doen, is best lekker, maar je moet uitkijken dat het niet te zwaar wordt. Anders zeggen ze halverwege de derde gang al allemaal *plof*…
Zoals zo vaak met een curry is deze zacht van structuur en ook heel kruidig, vol en warm van smaak.  Maak mij er maar wakker voor ’s nachts!

 

Men neme:

  • een kleine pompoen van een 600-800 gram
  • 2 uien
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • 4 tn knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 rode chilipeper
  • 3-4 dl kokosmelk
  • evt. 1 – 2 dl bouillon

Schil de pompoen, ontdoe hem van de pitten en dradige binnenkant. Snij er blokjes van een cm of 3 van.

Rooster de koriander- en komijnzaadjes in een droge pan. Pas op dat ze niet verbranden, als het geurt zijn ze goed. Laat ze wat afkoelen en maal ze vervolgens fijn in een vijzel.

Snij de uien in ringen.

Snij de knoflook zo fijn mogelijk of rasp deze. Doe hetzelfde met de gember.

Snij de rode peper heel fijn, incl. de zaadjes en zaadlijsten.

Bak de uiringen een paar minuten in één el olie. Niet te hoog vuur, ze moeten alleen wat zachtiger worden. Voeg vervolgens de gember, knoflook en peper toe. Goed omroeren en voeg dan de gemalen specerijen toe. Bak dit gedurende een minuutje, maar blijf wel goed roeren, anders verbranden de specerijen.

Voeg de pompoen toe en roer de boel goed om.

Voeg dan de kokosmelk toe, net zoveel tot de pompoen bijna onderstaat. Heb je niet genoeg, voeg dan nog wat bouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe even door.

Haal vervolgens de deksel van de pan en laat de curry even goed doorkoken zodat het vocht wat indikt. Blijven roeren om te voorkomen dat de boel aankoekt. Serveer met rijst.

 

2 gedachten over “Curry van pompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *