Dubieus blikje met Sichuan Pork

Dubieus blikje met Sichuan Pork

Ik zag het laatst staan bij mijn vaste toko: een blikje Sichuan Pork. Jawel, varken in een blikje. Dat klinkt natuurlijk al niet goed. Maar ik moest het proberen. Dacht ik.

Soms moet je het ook niet doen.

Premium Quality. Als er een dergelijke tekst op een blikje staat, kan het ook niet wat zijn. Maar het was sterker dan mij, ik moest het proeven. Overigens kwam ik er thuis pas achter dat dit blikje uit Tsjechië kwam. Maakt het natuurlijk nog wat dubieuzer. Geef ik direct toe. Het is afkomstig uit de Shanghai Ma Ling fabriek en ze verkopen meer beestjes in blik.

Onderweg naar huis bedacht ik dat het vanavond moest gebeuren.Ik zou laat thuis zijn en had rijst en snelle groente paraat, maar nog niets voor daarbij. Het zou dus dat blikje in de kast worden…

Ik opende het blikje en rook voorzichtig. Het rook in ieder geval niet vreemd of naar en akelig. Met het puntje van mijn vinger proefde ik voorzichtig van de inhoud. Nog steeds niets vreemds, wat vlak van smaak. In ieder geval proefde ik niets van de ‘gepureerde pepers’. De boel in een pannetje gemikt en hopla, op het vuur.
44% varkensvlees stond er op het blikje. Echt niet. Geloof ik niks van. 44% bamboescheuten, dat geloof ik.

Voor het eten heb ik het veiligheidshalve maar in een apart bakje geserveerd. Weinig risico dat het mijn maaltijd op die manier kon bederven. En toen… tja, ik weet niet waar het naar smaakte. Ik zou zeggen als vlees uit blik. Heb geen referentiemateriaal, maar het had een typisch smaakje. Niks niet spicy, geen idee ook waarom het Sichuan Pork heet. Die pepers waren in ieder geval ver te zoeken. Ik proefde met name de bamboescheuten. En nog iets, maar ik weet niet wat dat was. Uiteindelijk heb ik het niet helemaal opgegeten. Ik vond mijn roergebakken kailan lekker genoeg om met wat gebakken rijst te eten. Hoefde geen varken uit een blikje bij.

En wat heb ik hiervan geleerd? Waarschijnlijk dat ik geen beest in een blikje moet kopen. Heel gek… 😉
Niet meer doen dus…

 

3 gedachten over “Dubieus blikje met Sichuan Pork

 1. Ja, ja, niet meer doen. Iedere keer doe ik het dan toch weer. Dan sta ik in de toko of een ander winkeltje en dan schreeuwt de verpakking of de tekst: “Neem me mee! Echt, ik ben vast iets leuks/ lekkers/ bijzonders.”
  En soms is dat ook zo. Vaak niet. Maar ja, die uitzonderlijke keren dat het toch leuk/ lekker of bijzonder is maken dat ik toch regelmatig zwicht.
  😉

 2. Ja, vlees uit blik sla ik steevast over. Dat is bijna nooit eetbaar. Behalve als je kat heet.
  Maar het ziet er wel heel erg echt uit, moet ik zeggen. Als euh, hoe heet het, Fish-Fragrant Pork Slivers, geloof ik. Een keertje gemaakt, uit Land of Plenty, ik meen met reepjes courgette. Vond ik niet lekker trouwens, maar kan het wel zijn.

 3. @ Es: ik ken dat dus, vaker niet dan wel en dan toch blijven doen 🙂

  @ Robin: lijkt er op, maar smaakt toch anders, miste vooral een kick (en er zat gewoon een wazig smaakje aan…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *