Garnalen met noedels, de lekkerste troostmaaltijd

Garnalen met noedels, de lekkerste troostmaaltijd

Er zijn dagen dat ik niet geïnspireerd ben. Soms zijn andere dingen belangrijker dan met eten bezig zijn. Al wil het soms ook wel een goeie afleiding zijn. Maar op dat soort momenten is een lekkere maaltijd een rustpunt. Comfortfood of troosteten wordt het vaak genoemd. Eten waarvan je tot rust komt. Waar je je even in kan verliezen.

Voor mij zijn dat noedels met garnalen en paksoi. Snel en eenvoudig te bereiken. En met ingrediënten die ik altijd wel in huis heb. Ook de paksoi, dat zeker eens in de week hier op het menu staat. Net zoals er altijd garnalen in de vriezer liggen. Terwijl de voorraadkast zeker 6 soorten noedels telt, van dun tot dik, van tarwe tot rijstnoedels. Altijd noedels in huis waar ik op dat moment maar zin in kan krijgen.

En restjes? Opgebakken tarwe noedels worden alleen overtroffen door opgebakken rijst. Allebei lekker als ze een beetje een knapperig korstje krijgen. Maar met deze variant is de kans klein dat er iets overblijft.

Voor 2 personen.

  • 3 ons bevroren garnalen
  • 1 paksoi
  • 125 gr gedroogde dikke tarwenoedels
  • 3 tn knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus light
  • 2 el arachideolie
  • optioneel: 1 el crispy chili in olie

Ontdooi de garnalen. Dat gaat het snelst en het makkelijkst in een bak water.

Hak de knoflook fijn en rasp de gember.

Meng de oestersaus met de sojasaus en zet klaar.

Kook de noedels volgens de instructie.

Snij de paksoi in grove stukken, de witte delen iets kleiner en hou apart van de groene delen.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de witte delen van de paksoi toe en bak deze een beetje glazig. Voeg daarna de garnalen met de knoflook en gember toe. Blijf goed roeren zodat de garnalen gelijkmatig gaar worden.

Na een minuut of 2-3 voeg je de groene delen van de paksoi toe en laat deze in een minuutje slinken.

Doe nu de noedels bij de garnalen en roer de saus er doorheen.

Wil je iets meer pit? Roer er dan een eetlepel crispy chili in olie doorheen.

Klaar om te serveren.

Dikke tarwenoedels met garnalen. Maak mij er ’s nachts maar wakker voor!

 

 

Eén gedachte over “ Garnalen met noedels, de lekkerste troostmaaltijd

  1. Soms is meer niet altijd beter, en zeker niet als je geen zin, trek, of tijd hebt om met eten bezig te zijn. Simpel en snel is vaak net zo lekker! Wij eten deze week soto ajam, bloemkool met saucijs, Provençaalse linzensoep en foe yong hai. Maar we beginnen vanavond met een pastawitlofgratin, mét hamblokjes. Fijne week Damten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *