Gedraaide pizza stengels met salsa brava

Gedraaide pizza stengels met salsa brava

Na de salsa brava proeverij waarvan drie recepten dit blog hebben gehaald hadden we wat salsa brava zonder conserveringsmiddelen over.

Tijd voor het maken van snacks.

Voor diegenen die niet van scherpe kruiden houden meteen wat oude-kaas-only stengels gemaakt.

Gedraaide pizza stengels met pittige salsa brava, leuk om te zien en pittig en knapperig tegelijkertijd.

Nog niet opeten

Voor het deeg

  • 240 gram bloem, type 00
  • 60 milliliter warm water
  • 60 milliliter melk
  • 4 gram active-dry gist
  • ½ eetlepel suiker
  • ½ eetlepel arachide olie
  • 1 klein ei
  • snufje zout

Voor de vulling

Aan het werk

Verwarm de melk en het water tot het handwarm is, zo’n 35°C. Giet het over in een kom en voeg al roerend de suiker erbij. De suiker is een kick-start voor de gistcellen. Zodra alle suiker is opgelost al roerend de gist toevoegen. Laat dit afgedekt 10 minuten staan op een warme plek, bijvoorbeeld in direct zonlicht totdat er een goede laag schuim bovenop is.

Klop het ei los. Zeef de bloem via een zeef in een grote kom en voeg er het ei, de olie en het zout aan toe. Kort maar goed mengen met een mes. Giet vervolgens het gistmengsel over in de kom. Eerst met een mes alles goed mengen tot het deeg los komt van de rand.

Bebloem een werkvlak (en je handen) en kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten. Vorm daarna het deeg tot een bol.

Bestrijk de binnenkant van een glazen kom met een heel klein beetje olie en draai de deegbal even in de kom rond zodat alle deeg bedekt is met een heel dun laagje olie. Hierdoor zal het deeg straks eenvoudiger uit de kom komen na de eerste rijsperiode. Bedek de kom met huishoudfolie en zet hem op een warme plek totdat het deeg in volume is verdubbeld. Dat zal tussen de 1 à 2 uur duren afhankelijk van de omstandigheden. Deeg is goed gerezen als je er met een vinger in prikt en er blijft een gat in staan.

Verwarm de elektrische oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Bebloem een werkblad. Druk het koolzuurgas rustig uit het deeg. Kneed zo kort mogelijk en vorm dan van het deeg met een deegroller een rechthoek met een dikte van ongeveer 1 centimeter dik.

Verdeel een laag salsa brava over de onderste helft van het deeg.

Snij de mozzarella in kleine stukjes en strooi die over de salsa brava. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi die over de mozzarella. Sprenkel de Italiaanse kruiden eroverheen.

Vouw de sausloze bovenste helft van het deeg op de onderste helft en druk het deeg tegen elkaar.

Neem een pizzaroller en snij het deeg in stroken van 2 centimeter breed.

Pak een strook op aan de uiteinden en draai er een spiraal in. De strook op de bakplaat leggen. Herhalen voor alle stroken deeg.

Bak de gedraaide pizza stengels in de oven voor 20 minuten tot de bovenkanten goudbruin zijn.

Resultaat

Pittige gedraaide pizza stengels.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *