Hoe een student een maaltijd kiest

Hoe een student een maaltijd kiest

Daar loop je dan. Achter de student de supermarkt in. Hij gaat maaltijden kiezen en ingrediënten kopen. Een gratis inkijkje in een studentenhoofd.

Bij vele supers kom je als eerste langs de groenten. De zogenaamde kant-en-klaar maaltijden worden overgeslagen. Hier wordt een plusje gescoord. Helemaal als er wel een rode paprika wordt gepakt. De groenten waar nog iets aan moet gebeuren, zoals wassen en snijden, worden allemaal gepasseerd. In plastic verpakte al gesneden sla, dat gaat in de winkelwagen. En voor morgen geschilde bospeen. Goede keuzes, maar het is duidelijk, zelf groenten koken is niet favoriet.

Volgende stop is de aardappelvervanger. Want aardappelen in herkenbare vorm, dat is geen studentenvoer. We passeren de verse en gedroogde pasta’s zonder enige actie. Verrassend want pasta’s zijn zeer populair bij ons. Richting de wraps gaan de voetstappen. En zowel mais- als tarwetortilla’s verdwijnen in de winkelwagen.

We slaan ook de kant-en-klare vleeswaren over. In plaats daarvan worden speklappen gepakt. Geen voorgesneden reepjes informeer ik enigszins voorzichtig, voor het gemak? Nee, daar komt tijdens het bakken raar wit spul uit. En speklapjes zijn gewoon lekkerder. Mmmm. Zou er dan toch zo iets als een culinaire opvoeding bestaan waarvan iets is blijven hangen? De speklappen zijn voor morgen wordt gemeld. Ander vlees voor vandaag is nog nodig. Maar we verlaten nu de vleesafdeling … .

Eerst de kaas. Old Amsterdam, al geraspt in een plastic zakje, zo dat scheelt weer werk. In het voorbijgaan wordt ook appelmoes meegenomen.

We slaan af naar de rookworsten. Tortilla’s, sla en rookworst. Iemand is in ieder geval creatief. In ons huis mag elke combinatie: van proberen en variëren komen lekkere maaltijden. Er wordt voor de Gelderse rookworst gekozen. Dat doet me dan weer deugd, want dat is de lekkerste.

Onverwacht smakelijk, rookworst met oude kaas in maistortilla’s. En niet op de foto is het bord met sla die ook helemaal leeg werd gegeten. Kudos. Na de maaltijd werd wel gemeld dat die paprika alleen voor ons was, die werd anders niet gekocht.

Nog niet opeten

  • tortilla’s
  • Gelderse rookworst
  • geraspte Old Amsterdam kaas
  • paprika
  • ui

Aan het werk

Geoptimaliseerd naar eten zonder veel werk.

Snij een ui en een paprika in stukjes en bak die in een koekenpan. Verhit de rookworst volgens voorschrift in de magnetron en daarna in plakjes snijden. Pak daarna de tortilla’s en verwarm ook die in porties in de magnetron. Verdeel de sla over aparte borden alsof het een bijgerecht is.

Alles op tafel zetten en meteen opeten.

Resultaat

Studentenvoer met groente: wij klagen niet.

Eén gedachte over “ Hoe een student een maaltijd kiest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *