Kabeljauw gepocheerd in bouillon

Kabeljauw gepocheerd in bouillon

Neem hiervoor een stevig stuk kabeljauw, bijvoorbeeld een kabeljauwhaasje, per persoon zo’n 150 gram. En neem vooral verse vis, geen diepvries. Uiteindelijk is dat toch vaak minder stevig en valt het sneller in de pan in stukken uiteen.

Heb je de neiging om vis altijd te bakken, probeer dan dit eens. De vis krijgt veel smaak mee van de verschillende smaakmakers, niet in de laatste plaats de djeroek peroet. Het is bovendien zo klaar.

Men neme:

 • 2 dikke, stevige stukken verse kabeljauw 150 gram per stuk
 • 4 lente-uitjes
 • 2 tn knoflook
 • 2 tl sambal badjak
 • 2 dl groentebouillon
 • 1 el fijngesneden korianderblaadjes
 • 2 blaadjes djeroek peroet
 • 1 el olie

Snij de lente-uitjes in ringen en snij de knoflook heel fijn.

Verhit een el olie in een kleine koekenpan en bak de lente-uitjes en knoflook totdat de knoflook zacht is en lekker geurt. Bak vervolgens zachtjes een minuutje de sambal badjak mee.

Voeg de bouillon toe en de koriander met de djeroek peroet. Even goed omroeren. Breng de bouillon aan de kook en zet vervolgens het vuur wat lager.

Leg de kabeljauw in de koekenpan en laat deze een minuut of 5 in de bouillon pocheren.

Draai na vijf minuten de vis voorzichtig om en laat de vis nog een paar minuten verder garen. Als de bouillon een beetje pruttelt is niet erg, maar zet het vuur niet te hoog. De vis valt anders makkelijk uiteen.

Serveer de vis bijvoorbeeld met rijst met doperwten. Giet de resterende bouillon met het groen over de vis. Vergeet niet de blaadjes djeroek peroet te verwijderen.

 

6 gedachten over “Kabeljauw gepocheerd in bouillon

  1. Leuk! Zelf gevangen is ook stoer!
   Heb zelf slechte ervaring met ingevroren kabeljauw, komt er uiteindelijk altijd minder uit. Maar met andere ingevroren witvis gaat het wellicht wel beter. Wat voor vis heb je gebruikt?

   1. Het was kabeljauw en het viel inderdaad wel iets uit elkaar. Maar de smaak was er niet minder om. Het lukt me niet om een foto bij te voegen. Geen idee wat voor url ik in moet vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *