Indiase uiensalade met aardappelkoekjes
Uiensalade oftewel piaz kachumbar. Eigenlijk zou ik dit vandaag klaarmaken op een vega-twetentje voor 8 als het tweede voorgerecht. Alleen stak mijn rug daar een stokje voor. Even rustig aan doen dus, maar dat betekent wel dat ik met een flinke groentevoorraad zit, waaronder een hoeveelheid aardappelen 🙂
De aardappelkoekjes (aloo tiki) kun je zowel warm als koud eten, maar een warm aardappelkoekje in combinatie met de frisse en koude uien vind ik zelf het lekkerste.
Maak eerst de kachumbar, aangezien je deze even moet laten staan en daarna de aardappelkoekjes. Onderstaand recept is voor vier personen, twee koekjes p.p.
Men neme:
- 2 rode uien
- 1 groene peper
- 1 el limoensap
- 1/4 tl chilipoeder
- een pluk korianderblaadjes
Snij de ui in dunne plakjes en maak de ringen los van elkaar.
Ontdoe de groene peper van zaadjes en zaadlijsten en snij hem in dunne reepjes
Neem een pluk korianderblaadjes en hak deze fijn.
Meng nu alle ingrediënten in een kom en breng het op smaak met wat zout. Bedek de kom met folie en laat buiten de koelkast staan. Ga verder met de aardappelkoekjes.
Men neme:
- 500 gr aardappelen
- 1 flinke ui
- 1/4 tl chilipoeder
- 1 tl garam massala
- twee plukken korianderblaadjes
- 1 el limoensap
- zout
Schil de aardappelen en snij ze vervolgens in blokjes. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Laat even goed uitlekken.
Rasp de ui en knijp ‘m in een theedoek uit.
Meng alle ingredienten in een kom en breng op smaak met zout.
Vorm balletjes van het aardappelmengsel en maak van elk balletje een dik en rond aardappelkoekje. Verhit olie (of ghee) in een pan en bak de koekjes 2 minuten per kant. Let op, ze worden snel bruin!
Eventueel even laten uitlekken op keukenpapier.
Meng vervolgens de uiensalade nog eens goed door elkaar en serveer samen met de aardappelkoekjes.
2 gedachten over “Indiase uiensalade met aardappelkoekjes”
Heb ik net bedacht wat ik ga eten zie ik dit! Ook lekker. Morgen dan maar. 🙂
Leuk! Die combi is echt superlekker 🙂