Koolsalade met chinees worstje

Koolsalade met chinees worstje

Buiten is het 35 graden. Binnen volgens mij ook. Voor het eerst sinds tijden een weekend zonder afspraken, maar te warm om lang in de keuken te staan. En hoewel ik verzot ben op lekkere broodjes, gaat dat na twee dagen toch een beetje tegen staan. Met mijn hoofd in de koelkast kwam ik uiteindelijk tot het volgende recept. Makkelijk en snel klaar te maken. Met een minimaal warmte-uitstoot van het fornuis. Niet geheel onbelangrijk bij deze temperaturen.

Men neme:

  • 1/3 witte kool
  • een stuk winterwortel (5 cm)
  • 1 spaanse peper
  • 1 chinees varkensworstje (Lap Cheung)
  • een handje korianderblaadjes
  • 1 el sojasaus light
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie

Snij de witte kool fijn (ik gebruikte een mandoline) en de winterwortel in smalle reepjes (idem). Ontdoe de peper van zaadjes en snij de peper in hele dunne ringetjes. Meng het goed door elkaar in een kom. Meng de sojasaus, rijstazijn en sesamolie goed en roer het door het koolmengsel. Zet het een uurtje (of langer) in de koelkast.

Snij het worstjes schuin in dunne plakjes ( van 1-2 mm). Verhit een beetje olie in een wok en roerbak de plakjes worst gaar. Let op dat de plakjes niet verbranden! Laat de worst vervolgens uitlekken en afkoelen.

Meng de afgekoelde worst door het koolmengsel en strooi er voor het serveren een paar korianderblaadjes over. Easy-does-it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *