Omelet Caprese is ons einde vakantie gerecht

Omelet Caprese is ons einde vakantie gerecht

Als we, al weer wat jaartjes geleden, terugkwamen van vakanties met de tent dan branden we altijd het resterende gas uit het bekende blauwe campinggastankje op door een simpele maaltijd te maken.

Dat kleine gastankje namen we vooral mee om ’s ochtends verse koffie te zetten. Belangrijk, koffie ’s ochtends, op Nederlandse sterkte. Behalve die ene keer op de camping op een helling op Isle of Skye in Schotland. De dikke mist kwam al golvend de heuvel af om de tenten op te slokken. Waterkoud en te weinig zicht: dat werd koffie drinken en ontbijten in een restaurant in Portree dat al ver voor onze ontbijtuurtjes open was. Schots ontbijt, da’s niet verkeerd.

Hoeveel gas er nog in zat was iedere keer een verrassing. Weer thuis moet het daarmee een snelle één-pits maaltijd worden. Maar het kleine gastankje geeft slechts warmte af voor een omelet voor één persoon. En daardoor was het toch altijd even spannend. Soms konden we er toch nog omeletten voor iedereen mee maken, en soms moesten we de laatste omeletten alsnog afmaken op het echte fornuis omdat het kleine gastankje leeg was.

Nog niet opeten (per persoon)

 • 2 eieren
 • 4 kleine tomaatjes
 • halve mozzarella bol
 • basilicumblaadjes
 • peper

Aan het werk

Laat de mozzarella op kamertemperatuur komen.

Snij de tomaatjes in plakjes en laat ze warm worden en wat vocht verliezen in een kleine koekenpan tot ze lekker beginnen te ruiken. Haal de tomaatjes daarna uit de pan en bewaar ze op een bord. Het tomatenvocht en de zaadjes verwijderen uit de koekenpan.

Verhit op laag vuur een klontje boter in de kleine koekenpan.

Klop de eieren los. Voeg naar smaak wat gemalen peper toe. Giet het eimengsel in de koekenpan. Een deksel op de pan leggen en de omelet voor 5 minuten op laag vuur bakken.

Snij intussen de mozzarella in dunne plakken. Het beste is een wat drogere, oudere mozzarella bol. Verse mozzarella is namelijk vochtig. Dat is niet fijn in een omelet. Maar ja, vind in ons huis maar eens een niet-verse mozzarella bol. Dus eerst een beetje uitknijpen of toch die hele kleine mozzarella bolletjes nemen.

Zodra de bovenkant van de omelet begint te stollen over de helft van de omelet de tomaatjes en de mozzarella plakken verdelen. Bestrooien met de basilicumblaadjes.

De omelet dubbelvouwen en nog even verwarmen tot de mozzarella begint te smelten.

Direct serveren en daarna het campinggastankje afvoeren.

 

4 gedachten over “Omelet Caprese is ons einde vakantie gerecht

 1. hallo BroeR, wat een leuke traditie! En een lekker, eenvoudig, recept! Zo’n Schots ontbijt zou ik nu ook wel lusten, maar voor mij staat nu havermoutpap met rozijnen…. (ook lekker!).
  Groet, Nicolet

  1. Havermout staat ook in onze kast. En ik heb het nog even overdacht, maar rozijnen komen maar zeer sporadisch voor in onze maaltijden, laat staan dat ze op Reutel veel voorkomen. Iets om over na te denken.

   1. Overigens.. echte Schotten zweren bij een (houten) kom havermoutpap! Er worden hele websites volgeschreven over de juiste bereidingswijze en gereedschappen. Misschien leuk idee voor een artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *