Party snacks: pin wheels met tonijn

Party snacks: pin wheels met tonijn

Ik mag graag voor het eten zorgen. Voor kleine en grote gezelschappen. Dat laatste is ook handig, want dan hoef ik niet al teveel sociaal verdrag te vertonen. Ik ben dan drukdrukdruk met het eten en doorgaans blijven de meeste mensen dan weg uit de keuken. Of dat door mij komt, of dat ze bang zijn dat ze moeten helpen, laat ik in het midden, maar iedereen schuift voor de maaltijd altijd maar al te graag aan tafel. En rolt na afloop naar de bank.

Volgens mij begon het al vroeg. Ik mocht vroeger graag pepernoten bakken, ook bij de buren. En in de zomer mocht ik af en toe huzarensalade maken. Het leukste waren de verjaardagen, want dan liet onze moeder mij vaak de hapjes maken. Zoals dat vroeger ging: blokjes kaas met een stukje augurk of een zilveruitjes, augurk en asperges uit blik in ham. En schijfjes komkommer. 

Feestjes doe ik intussen maar beperkt, maar etentjes des te meer. Toch zijn er genoeg gelegenheden om hapjes te verzorgen en graag doe ik dan iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Het internet is over het algemeen een dankbare bron voor inspiratie, maar ik mag ook graag de boekenkast met kookboeken induiken. Toch veel leuker dan al die foodblogs die vergeven zijn van advertenties. In de kast allerlei soorten boeken, met onder andere drie planken Aziatisch, maar ook wat meer obscure boeken. Wie ooit op het Boekenfestijn is geweest, weet wat ik bedoel. In een van die boeken vond ik onderstaand recept. In eerste instantie vond ik de combinatie van ingrediënten wat vreemd (vis mét kaas), maar de foto haalde me over. En de rest van de eters ook!

 • 1 rol bladerdeeg 
 • 1 blikje tonijn op olie
 • 100 gr geraspte cheddar
 • 1 grote ui
 • 1 el gedroogde peterselie
 • 1 el gemalen zwarte peper
 • 1 el arachideolie

Snij de ui fijn en fruit deze zacht in de olie tot de ui een mooie bruine kleur heeft. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Laat de tonijn goed uitlekken en maak het vervolgens fijn.

Voeg de ui, kaas, peterselie en de zwarte peper toe aan de tonijn en meng het goed door elkaar.

Rol het bladerdeeg uit en verdeel het tonijnmengsel over het deeg. Laat een centimeter aan de bovenzijde vrij.

Bak het deeg aan de onderzijde en rol het nu strak op. Laat de rol 15 minuten rusten in de koelkast.

Verhit de oven voor op 180 graden.

Neem de rol uit de koelkast en snij deze met een broodmes in schijven van 1,5 cm dik. Leg de schijfjes plat op de bakplaat bedekt met bakpapier (van de rol bladerdeeg).

Bak de schijfjes (pin wheels) in 20 minuten goudbruin en serveer gelijk. Warm het lekkerst.

 

 

3 gedachten over “Party snacks: pin wheels met tonijn

 1. Hoi Damten, ook mijn broer en ik mochten vroeger thuis al jong in de keuken onze gang gaan. Het begon simpel met witlofschuitjes samenstellen en koekjes bakken maar al gauw mochten we ook het avondeten verzorgen. Ik heb tijdens mijn jaren in Engeland vaak een rijsttafel gemaakt voor gasten die kwamen eten. Leuk om iedereen te verwennen en dan zelf lekker achter de schermen bezig zijn met het eten. Ik ben niet extreem intro- of extrovert, maar een plekje uit het limelight past beter bij mij!

 2. By the way: fijn dat jullie reclamevrij zijn en ook niet af en toe iets promoten, dit soort blogs sla ik ook steeds vaker over. De leukste blogs zijn de ‘gewone mensen’ blogs. Ze koken en schrijven er leuke stukjes over en hebben daarnaast ook nog wat anders te doen.

  1. Eens, steeds meer foodblogs lijken te gaan om promotie van het een of ander. Of het doel wordt om advertentie-inkomsten te genereren, meer dan om leuke receptjes te presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *