Pitabroodje met in sriracha gemarineerd varkensvlees

Pitabroodje met in sriracha gemarineerd varkensvlees

Broodjes met een restje koud vlees van de vorige dag zijn geweldig, maar het is ook leuk om te bedenken wat je met het vlees in de koelkast kan doen. Bijvoorbeeld in combinatie met sriracha, een van oorsprong Thaise chilisaus. Sriracha is er van verschillende merken en in verschillende soorten. Voor meer informatie over sriracha neem een kijkje op het onvolprezen Aziatische-ingrediënten.nl. Kijk goed welke fles je neemt in de winkel, want er is echt wel een verschil tussen de Flying Goose – Regular en de Flying Goose – Super Hot 🙂
Hou je überhaupt niet van scherp en heet eten, dan sla je dit recept het beste over.

Ik wilde het mezelf vooral gemakkelijk maken, dus ik bedacht dat ik de ietwat saaie hamlappen die ik had liggen, ging marineren om ze vervolgens in de oven te braden. En ik had nog pitabroodjes liggen. Die ik eigenlijk nooit gebruik voor shoarma, maar meestal voor andersoortig vlees of eenvoudig vul met oude kaas. Dat laatste vooral als ik weer eens vergeten ben brood te halen voor ontbijt.

Dit keer gebruikte ik de Super Hot – variant. Erg lekker, maar het kan handig zijn om  een dropje klaar te leggen om na afloop de brand een beetje te blussen…

Men neme:

  • 500 gr hamlappen
  • 4 el sriracha (Flying Goose – Super Hot)
  • 3 el ketjap manis (ABC)
  • 2 el shaoxing
  • 3 tn knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 el pinda-olie
  • 1-2 dl water
  • 1 el maizena
  • groen van een lente-ui
  • pitabroodjes

Snij de knoflook en de gember ragfijn en meng het met de sriracha, de ketjap en de shaoxing.

Neem een ovenschaal groot genoeg zodat de hamlappen niet over elkaar heen liggen. Vet de schaal een beetje in met pinda-olie.

Smeer de hamlappen goed in met het mengsel, leg ze in de ovenschaal en giet het restant van de marinade over de hamlappen. Zet de schaal in de koelkast en laat het minimaal een uur of anderhalf staan. Langer is beter.

Verhit de oven voor op 220 C.

Zet de schaal in de oven en laat de hamlappen in 30-40 minuten gaar worden.  Leg een paar minuten voor het eind enkele pitabroodjes in de oven, of verwarm ze in een broodrooster.

Haal het vlees uit de schaal en giet het restant van de marinade in een klein pannetje. Voeg daar ongeveer 1-2 dl water aan toe en breng het aan de kook. Voeg vervolgens een mengsel van 1 el maizena met 2 el koud water toe en laat de saus even koken tot de gewenste dikte.

Snij intussen het groen van een lente-ui in schuine stukjes (horses ear).

Snij het vlees in dunne repen.

Snij het pitabroodje open, doe er wat van het vlees er in en giet er een lepel van de saus over. Sprenkel er wat lente-ui over en geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *