
Pitabroodjes met biefstuk in oestersaus en po choi
Ik weet niet precies wat het is, maar de combinatie brood-warm vlees vind ik geweldig. Of het nu vers brood is, harde broodjes of, zoals in dit geval, pitabroodjes, de combinatie maakt gulzig. Vleesrestjes van de vorige dag koud op een broodje zijn trouwens ook geweldig als lunch. Maar als avondeten eet ik regelmatig brood met vlees of soms ook met zelf gebakken kabeljauw. Broodjes zijn nu eenmaal superlekker.
Ik kijk altijd lekkerbekkend naar de broodjes die Andrew Zimmern eet in zijn show Bizarre Foods. Hoewel ik daar niet altijd even gecharmeerd ben van de verschillende ingewanden die daar gegeten worden, maar dat is een ander verhaal. Maar het kan wel inspirerend werken. In ieder geval kan alles op een broodje, zolang het brood maar vers is!
Over het algemeen doet stoofvlees het erg goed op een broodje, zoals roodgekookt rundvlees, maar ook een gegrilde kip smaakt geweldig. Nadeel is dat dit vaak wat meer tijd nodig heeft, dit in tegenstelling tot de biefstuk in oestersaus. Inclusief de marinadetijd staat het met een half uurtje op tafel. De po choi heet ook wel chinese spinazie en kan eenvoudig vervangen worden door gewone spinazie.
Men neme:
- 400 gr biefstuk
- 1 el sojasaus light
- 2 tl sesamolie
- 1 el shaoxing
- 2 tl maizena
- 3 el arachideolie
- 3 el oestersaus
- 2 lenteui
- 4-6 pitabroodjes
- 2 ons po choi
Snij de biefstuk in 5 cm lange repen en doe het in een kom. Meng de sojasaus, sesamolie, shaoxing en de maizena met elkaar en meng het met het vlees. Laat dit 20 minuten rustig marineren.
Snij de lenteui in schuine reepjes (horses ear). Snij de po choi in grove stukken.
Verhit vervolgens de olie in een wok of koekepan en laat het goed heet worden. Voeg het vlees toe en laat het in 4-5 minuten bruin worden terwijl je het roerbakt.
Verwarm intussen de pitabroodjes in de grill of in de oven.
Haal het vlees vervolgens uit de pan en laat het uitlekken. Maak de pan schoon en verhit de oestersaus. Voeg vervolgens het vlees weer toe en meng het even goed door elkaar.
Snij de pitabroodjes open, beleg ze met wat po choi en doe er een flinke schep vlees met saus over. Strooi vervolgens een eetlepel lenteui over het vlees en serveer.