Pizza met een Italiaans saucijsje en salade

Pizza met een Italiaans saucijsje en salade

Eigenlijk liep ik de winkel in om een blikje tonijn te halen. Het was een lange warme dag en ik had het grootste deel van de dag buiten gewerkt. Normaal gesproken heb ik dan een maaltijd klaar, maar dit keer niet. Ja, ingevroren, maar daar schiet ik op zo’n moment weinig mee op. Een broodjesdag is dan een makkelijke oplossing, maar daar had ik dan weer net geen zin in. Dat krijg je dus als je de keuze van de maaltijd overlaat aan de grillen van de dag. Nee, het zou een koude pastasalade met tonijn worden! Lekker bij warm weer, snel te maken en toch redelijk verantwoord voor een snelle maaltijd.

Verheugd ging ik naar huis, legde de oude kaas om te raspen voor de salade in de koelkast en … toen viel mijn oog op de Italiaanse saucijsjes. Ze hoefden weliswaar nog niet op, maar ik bewaar vlees niet graag tot de houdbaarheidsdatum. Maar saucijsjes, daar hoort dan weer een volwaardige maaltijd bij. Sowieso gebruik ik saucijsjes liever in een stoofpotje dan dat ik ze braad en zo eet. Alleen dat stoofpotje klinkt dan weer niet als snelle maaltijd. Dat krijg je dus als je de keuze van de maaltijd overlaat aan de grillen van de dag.

Ik bedacht mij dat de medeblogger in het verleden mij wel eens een foto van een pizza met worst had toegestuurd. Pizza, dat moest het worden! Alleen geen kant-en-klaar deeg in huis. Zelf maken is geen optie en dus toog ik, alsof ik nog niet genoeg gelopen had die dag, naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Op slechts 600 meter, dus dat is dan weer snel gedaan.

De saus voor de pizza is ook snel gemaakt. Ik gebruik daarvoor meestal tomatenstukjes in blik of passata. Voeg wat fijngehakte knoflook toe en oregano, even laten pruttelen en klaar is je saus.

En dan het saucijsje, dat ontdoe je van het velletje en breek je in stukjes. Heb je twee saucijsjes, doe daar hetzelfde mee, maar hou het apart voor de salade. Salade? Ja, ik bedacht mij dat er toch iets van groente bij de pizza hoorde. Nu ben ik geen fervent salade-eter, maar wat gemengde jonge bladsla mag best.

En op pizza hoort natuurlijk buffelmozzarella. Tegenwoordig overal te verkrijgen.

Per persoon

  • 1 pizzadeeg rond
  • 150 ml passata of 1/3 blik tomatenblokjes in blik
  • 1 tn knoflook
  • 1/3 tl oregano
  • 1 kleine ui
  • 1 Italiaans saucijsje
  • 1/2 bol (buffel)mozzarella

Verwarm de oven voor volgens de instructie.

Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in een klein beetje olie. Voeg de tomatensaus (of stukjes) toe, samen met de oregano.

Verwijder de (kunst)darm van het saucijsje en breek in stukjes. Scheur vervolgens de mozzarella in stukjes.

Snij de ui (met een mandoline) in dunne ringen.

Rol het deeg uit en bedek het met de tomatensaus. Probeer het niet te dik uit te smeren. Als je wat over hebt, bewaar het dan voor de salade.

Beleg de pizza met de ui en verdeel vervolgens het vlees en de kaas over de pizza. In de oven en dan maar geduldig wachten tot het klaar is.

Intussen kun je een eenvoudige salade maken.

Voor 2 personen:

  • 80-100 gr jonge bladsla
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 Italiaans saucijsje
  • Restjes saus van de pizza of 2 el passata

Ontdoe het saucijsje van het vel en breek in stukjes.

Verwarm de saus en voeg er de stukjes vlees aan toe. Blijf omroeren tot het vlees uiteen is gevallen en gaar is.

Doe de sla in een kom en verdeel het vlees over de sla. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze ook over de sla.

Serveer met de pizza. De gril van de dag! Zo is eten telkens weer een prettige verrassing.

Overigens, na het versturen van de foto van de pizza aan de medeblogger bleek hij toch geen pizza met stukjes worst gemaakt te hebben, wél met plakjes worst. En die staat dan nog niet eens op Reutel. Wel tal van andere pizza-recepten van zijn hand overigens, waarvan de meeste uiteraard met zelfgemaakt deeg.

De volgende keer maak ik een pizza met een chorizoworstje. Italië ontmoet Spanje.

3 gedachten over “Pizza met een Italiaans saucijsje en salade

  1. Hoi Damten, gemak dient de mens en wanneer er weinig tijd is, is het geen schande om een half-fabricaat te kopen. Weer een makkelijk, snel en smakelijk recept. Lekker eten maken is niet moeilijk, het moeilijkst aan koken vind ik bedenken en kiezen wat er gegeten gaat worden, er is zoveel lekkers! En nog zoveel om te testen, te proberen, te proeven…teveel gerechten en te weinig tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *