
Platbrood met kip en masalasaus
Masalasaus, een typisch Indiase saus van specerijen, warm en kruidig. De verschillende masala’s hebben geen vaste samenstelling en verschillen per regio. Je kunt dus ook goed je eigen voorkeur samenstellen op basis van de gebruikelijke Indiase kruiden en specerijen. Zelf vind ik als gerecht paneer masala erg lekker. En paneer is ook steeds beter verkrijgbaar. Nu leent de saus zich ook prima voor broodjes. En met broodjes kunnen we natuurlijk eindeloos variëren. Bijvoorbeeld met kippendijen en met verse spinazie. Een eenvoudig recept dit keer. Wat je aan saus overhoudt, kun je makkelijk de volgende dag eten met rijst of naan met blokjes aardappel, bloemkool en boontjes in een masalasaus.
- Platbrood (of andere broodjes naar keuze)
- Een handvol verse spinazie
- 2 el arachideolie
- 1 tl komijnzaad
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1/2 tl kurkuma
- 1 el korianderpoeder (vers gemalen)
- 2 cm verse gember, geraspt
- 2 dl volle yoghurt
- 1 tl chilivlokken
- 2 laurierbladeren
- 1/2 tl garam masala
- gefrituurde uitjes of sjalotjes
- 3 ons kippendijen
- 1 el arachideolie
Zet alles van te voren klaar.
Rooster het komijnzaad in een beetje olie. Als de zaadjes beginnen te knetteren of springen, voeg je de gezeefde tomaten toe.
Voeg vervolgens de gember, laurier, kurkuma, koriander en chilivlokken toe. Laat het een tijdje pruttelen en als de olie zich begint af te scheiden, voeg je de yoghurt toe en de garam masala toe. Laat weer even pruttelen en breng het eventueel op smaak met een beetje suiker.
Snij intussen de kippendijen in hapklare stukjes en bak deze in een eetlepel olie lichtbruin en gaar.
Verwarm het platbrood in de oven of een tosti-ijzer.
Bedek de broodjes met wat spinazie, een schep vlees en een flinke lepel saus. Bestrooi met wat gefruite uitjes of sjalotjes. Trek na de maaltijd wel even een schoon wit T-shirt aan.
2 gedachten over “Platbrood met kip en masalasaus”
Mmmmmmm…. lekker! Trek van te voren een schort aan?? 😉
Nah, je speciaal aankleden voor eten lijkt mij niets.