Puntpaprika gevuld met couscous, kaas en ham

Puntpaprika gevuld met couscous, kaas en ham

Zoete puntpaprika. Kijk op een website van een leverancier van paprikazaden en je ziet meteen door de bomen het bos niet meer. De wetenschap biedt hulp. Als de wetenschappelijke naam de woorden ‘Dulce Italiano‘ bevat, dan weet je dat je zaden van zoete puntpaprika’s te pakken hebt. Of ten minste een van de vele variaties zoete puntpaprika’s.

Die puntpaprika’s lijken qua vorm totaal niet op de bolle paprika’s. Dat komt ook omdat bolle paprika’s die niet mooi bol worden (in de kas) niet in onze winkels belanden. Jammer, want meestal snijden we ze toch in stukjes.

Dulce Italiano‘, dat lijkt op een Italiaanse connectie voor deze paprika variant. Inmiddels massaal gekweekt in kassen, ook in ons land. En daarmee is deze vruchtgroente het hele jaar door beschikbaar.

En dat is weer makkelijk voor een smaakvol bijgerecht. Puntpaprika gevuld met couscous, kaas en ham.

Nog niet opeten (de hoeveelheden zijn ‘ongeveer’ per puntpaprika)

  • 1 puntpaprika
  • 50 gram couscous
  • 2 plakken gedroogde Italiaanse ham
  • 40 gram mozzarella of feta kaas
  • 2 cherrytomaatjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 knoflookteentje
  • gemalen peper
  • olijfolie
  • 2 eetlepels vers citroensap

Welke kaas erin gaat hangt van de stemming af. Feta domineert de andere smaken. Mozzarella laat juist die andere smaken naar voren komen.

Aan het werk

Verwarm de elektrische oven voor op 200°C. Leg bakpapier op een bakplaat.

Bereid de couscous volgens voorschrift in een klein pannetje. Rul het daarna goed los.

Snij de puntpaprika doormidden en verwijder de steel en de zaadlijsten. Leg de helften op de bakplaat.

Pers de knoflookteen uit en verdeel dit door de couscous.

Snij de ham, kaas en tomaatjes in stukjes. Voeg dit samen met de Italiaanse kruiden en wat gemalen peper toe aan de couscous. Meng dit alles goed door elkaar.

Verdeel de couscous over de twee paprika helften en bak deze in de oven voor 15 minuten.

Intussen een citroen uitpersen.

Uit de oven de paprika besprenkelen met wat druppels olijfolie en dan het citroensap er over verdelen.

Direct serveren.

Resultaat

Super zachte puntpaprika met een lekkere vulling. Ideaal als bijgerecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *