Indiase roereieren

Indiase roereieren

Ja, ik weet het. Niet het meest spannende recept. Misschien eerder de registratie van een poging tot.  Maar dus wel supersnel en handig in het geval van een sporadisch slecht gevulde koelkast. En voor de volgers: ja, ik heb weer een tomaat gegeten!

Het is eigenlijk een Indiase uitvoering van  scrambled eggs, roereieren dus. Als ik het niet in de wok had gedaan, maar in een platte pan en niet had geroerd, was het een Indiaas omelet geweest. Weet niet of ze die daar zo kennen, ik heb in ieder geval nog nooit een omelet gegeten in een Indiaas restaurant.
Een gewoon gebakken ei leek mij in ieder geval wat saai naast de pompoencurry. En een gekookt ei is zooooooo ontzettend vorige week en met die ene tomaat in de koelkast moest ik toch ook nog wat doen. Op een spitskool na was ik ook wel door mijn groenten heen.

Nu ben ik toch al slecht in kleuren en heb ik dus vaak niet door wat voor kleur iets is, maar deze zag ik aankomen. Zeker na de brinta-achtige kleurschakering van de bloemkoolsoep. Direct gevolg van het ruime gebruik van gemalen korianderzaad en komijn. Dus ik dacht: laat ik er eens kurkuma aan toevoegen, dat kleurt al weer wat vrolijker. Nu fotografeert dat met dat kunstlicht uiteindelijk ook niet fantastisch, maar volgens mij kan het qua kleur er mee door (zeg ik als halve kleurendove). En volgens mij gaat het uiteindelijk om de smaak. Schijnt. Heb ik wel eens gehoord.

Men neme:

  • 1 1/2 tl korianderzaad
  • 1 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 2 sjalotjes
  • 2 tn knoflook
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode peper

Rooster de zaadjes totdat ze geuren. Iets af laten koelen en vervolgens fijn wrijven in de vijzel.

Ontvel de tomaat, ontdoe van de zaadlijsten en snij de tomaat in kleine stukjes

Snij de sjalotjes grof. Snij de knoflook en gember fijn. Snij ook de rode peper in kleine stukjes.

Bak de sjalot glazig in 2 el olie. Voeg vervolgens de knoflook, gember en peper toe. Even roerbakken op niet te hoog vuur en voeg vervolgens de specerijen toe. Goed blijven roerbakken zodat de boel niet aanbakt.

Voeg de tomaten toe en vervolgens het de geklutste eieren. Meng alles door elkaar en blijf roeren totdat de eieren gestold zijn. Gelijk serveren en garneer met wat blaadjes koriander (die ik dus vergeten ben voor de foto…).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *