Salade met garnalen in rode-oliesaus, de verbeterde versie

Salade met garnalen in rode-oliesaus, de verbeterde versie

Tja, hoewel lekker, zat ik nog eens goed naar die foto te kijken van mijn salade voor het foodblogevent  en ik dacht: dat kan ook anders. De salade oogde wat kaal en het Aziatische zat ‘m met name in de chili-olie. Wat karig naar mijn mening. Al eerder had ik een versie met shanghai bok choy gemaakt, dus hop naar de toko. Met twee volle boodschappentassen weer naar buiten en met de bok choy in de hand aan de slag. Het recept is deels hetzelfde als de eerdere versie, alleen zitten er nu ook glasnoedels bij.

Men neme:

  • 1 el arachideolie
  • 2 tenen knoflook
  • een stuk of wat grote garnalen, ontdarmd
  • 25 gr glasnoedels
  • 1 struikje Shanghai bok choy
  • 1 el chili-olie met stukjes
  • 1 el sojasaus light
  • 1/2 tl chinkiang azijn
  • 1/2 tl suiker
  • 1 lenteui

Snij de knoflook fijn en bak ze een seconde of 15 in niet te hete olie. Voeg vervolgens de garnalen toe en roerbak ze gaar. Laat ze afkoelen.

Meng de chili-olie met de sojasaus, azijn en suiker.

Giet kokend water over de glasnoedels en laat 5-10 minuten staan. Giet af en laat afkoelen.

Stoom enkele losse blaadjes van de Shanghai bok choy beetgaar (paar minuutjes).

Leg de warme blaadjes een beetje uitgespreid op een bordje en leg de glasnoedels er bovenop. Meng de saus met de garnalen, zodat alle garnalen helemaal bedekt zijn, en leg deze bovenop de blaadjes en de noedels. Giet de rest van de saus over de garnalen en garneer het geheel met in ringetjes gesneden lente-ui.

En als je aan een foodblogevent meedoet, neem je uiteraard nog ff een fotootje. Anders zou ik gewoon gelijk opeten.
(Misschien had ik de blaadjes iets anders moeten neerleggen. Maar de beetgare bok choy smaakte er niet minder om 🙂 )

 

4 gedachten over “Salade met garnalen in rode-oliesaus, de verbeterde versie

  1. Cool! ‘k Heb ‘m erbij gezet hoor.
    Dat krijg je met zo’n blog he, ga je opeens veel meer over de presentatie nadenken waar het je eerder alleen om de smaak ging. Ik ken dat. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *