
Spaghetti-taart
Ik kwam een kaart tegen van de Verenigde Staten, verdeeld in regio’s. Met voor elke regio de populairste taart. Of misschien was het wel een Google overzicht van meest gezochte taart voor die regio. Ik weet het niet meer. Maar in een van die gebieden stond ‘spaghetti pie’. Alleen in Amerika, dacht ik. Dat bleek een vergissing, waarover later meer.
Het is leuk Amerikaanse eetprogramma’s te kijken. Kookprogramma’s zijn het vaak niet echt. Er wordt weliswaar soms wel gekookt, maar er wordt vooral gegeten. Over het algemeen minder geschikt ook voor vegetarische kijkers en mensen met vetvrees. Maar uitermate vermakelijk, soms om de verkeerde reden, maar het kan je op ideeën brengen. Dat gevoel had ik ook bij de kaart met taarten. Ik zag een vuistdikke spaghetti taart voor me. Zacht van binnen en knisperend van buiten. Dat wilde ik!
BroeR had al eens een spaghetti-taart gemaakt, maar daar speelde de spaghetti de rol van deeg, zoals bij een hartige taart, met in het midden de vulling. Ik wilde gewoon een complete spaghetti-experience.
- 500 gr spaghetti
- 400 gr gehakt
- 4 kleine uien
- 1 courgette
- 1 blik gepelde tomaten
- 400 ml passata
- 4 tn knoflook
- 2 tl oregano
- 100 gr mozzarella
- 150 gr ricotta
- 75 gr pecorino
- 3 eieren
Snij de uien fijn en snipper de knoflook. Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit de uien glazig en voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze een minuut of twee mee.
Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
Snij de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in halve schijven. Voeg de courgette toe aan het gehaktmengsel en bak de courgette gaar.
Voeg de tomaten en de passata toe. Voeg 2 theelepels gedroogde oregano toe en laat het geheel minimaal 30 minuten pruttelen.
Kook de spaghetti beetgaar en meng deze vervolgens door het gehaktmengsel.
Vet een ovenschotel lichtjes in met olie en vul deze vervolgens met de spaghetti.
Klop de eieren los en meng deze met de ricotta en de helft van de pecorino. Giet dit gelijkmatig over de spaghetti en druk de spaghetti goed aan.
Strooi de rest van de pecorino over de spaghetti.
Tot slot, snij de mozzarella in plakken en verdeel deze over de taart.
Doe de taart 25 minuten in de oven op 180 graden.

Succes verzekerd bij kinderen. En volwassenen.
En dan blijkt dat BroeR al in 2014 een pastataart zonder deeg heeft gemaakt, een mac ‘n’ cheese-variant. Zoek de verschillen!
Eén gedachte over “ Spaghetti-taart”
Ik ben niet zo van de spelletjes dus ik sla even over!! En dat geldt ook voor de taart deze keer. Ik kom tijdens het zoeken naar recepten natuurlijk ook wel eens op Amerikaanse blogs, man man man wat maken die lui af en toe rare dingen! Zeer vermakelijk om te lezen inderdaad, minder om te eten in mijn opinie. Maar ieder z’n ding! Tot volgende week!