Thais gebakken inktvisringen

Thais gebakken inktvisringen

Niet iedereen vindt het lekker, maar zelf ben ik er verzot op: inktvisringen. De truc is ze heet en niet te lang te laten bakken. Dan blijven ze lekker en wordt het geen gummi. Supermakkelijk recept. Even marineren en daarna in een paar minuten op tafel.

Men neme:

 • 250 – 300 gr verse inktvisringen
 • 2 el zoete chilisaus
 • 1 sojasaus light
 • 1 pluk korianderblaadjes
 • 1 ei
 • olie om te bakken

Snij de korianderblaadjes in snippers en meng alle ingrediënten samen. Laat het een uurtje marineren.

Verhit een laag olie in de pan. De inktvisringen hoeven niet helemaal onder te komen staan.

Als de olie goed heet is, doe dan de inktvisringen één voor één in de olie. Een minuutje bakken en dan omdraaien en dan nog een 30-60 seconden bakken. Niet heel veel langer.

Even uit laten lekken op keukenpapier et voila!

Heeft geen extra saus nodig, is al smakelijk genoeg van zichzelf.

En bij inktvisringen is het makkelijk. Zijn ze taai, dan heb je ze te lang gebakken 😉

 

5 gedachten over “Thais gebakken inktvisringen

 1. Ik vind ze ook heerlijk! Mijn oma maakte gemarineerde inktvisjes op de BBQ. Nooit gevraagd hoe en wat, nog steeds spijt….
  Nu las ik laatst in een kookboek, ben natuurlijk vergeten welke, dat je inktvis of heel kort of 45 minuten moet stoven. Het wordt boterzacht dan, zeggen ze.
  Ik wil dat laatste ook eens proberen.
  *zoekt kookboek*
  Het komt uit het boek ‘Easy curry’ van Madhur Jaffrey. (Kon het niet uitstaan!)

  1. Dat heb ik ook wel eens gelezen, heel kort of heel lang. Maar heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Boterzacht zijn ze in ieder geval zoals ik hierboven heb bereid.

   Wil binnenkort ook wel eens kleine inktvisjes marineren en bakken. Lijkt me lekker!

 2. Heerlijk, inderdaad, even kort bakken. Ik gebruik pijlinktvissen, en vind het ’t lekkerst de gedeelte met de tentakeltjes. Helaas kan ik die hier niet los kopen (Den Helder) en koop dus altijd pijlinktvissen. In de marinade voeg ik nog heel fijn gesneden knoflook toe. Mijn moeder (Thaise) maakte dit vroeger (helaas leeft zij niet meer) en tijdens het bakken voegde zij er nog inktvisinkt aan toe. Bakken deed mijn moeder in een bijna droge pan, alleen een beetje olie in een goed hete pan. Het water loopt me alweer in de mond. Ook inktvisinkt is in Den Helder niet te koop, via internet wel gevonden maar moet een bestelling van €25 doen anders geen levering. Iemand tips?

  1. Inktvisinkt via Internet zie ik inderdaad ook zo snel alleen maar met een minimale bestelling van 25 euro.
   Maar de inkt is alleen voor de kleur toch? Zit geen smaak aan volgens mij.

   En ik moet echt binnenkort eens aan de tentakels 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *