Yuk!

Yuk!

Tijd om een uitdaging aan te gaan. Er zijn nl. een aantal dingen die ik niet lekker vind, jawel, zelfs vies vind. Zeker als ik ze bloot eet. En dat terwijl horden mensen om mij heen het wel lusten, sterker nog, het heerlijk vinden. Tot begin dit jaar had ik dat, of beter, had ik gedacht dat te hebben met spruitjes. Maar wat blijkt, die vind ik dus vreselijk lekker [receptje].

Nu ga ik zoute haring echt niet lekker vinden. Ga ik dus ook niet proberen. Daarvoor gruwel ik er net iets teveel van. En hetzelfde geldt voor koffie of chocolademelk. Yuk! De lucht alleen al! En verklaar mij maar voor gek, maar ik eet dus geen tomaten, behalve die dode tomaat uit de fles. En af en toe eens wat puree. Of wat andere ingeblikte tomaat die verdwijnt in een groter geheel. Een afgeleide als soepje smaakt ook prima, maar puur, dus een blote tomaat, komt er bij mij niet in. Het is ook de hele textuur van dat ding dat me niet aanstaat. Ligt het op een broodje, dan schuift het snel naar de rand van het bord.
Maar ja, het irriteert me wel een beetje dus.

Tijd om een lijstje te maken met dingen die ik niet lust of lekker vind, maar waar ik wel een serieuze poging wil doen om toch nog eens te proberen. Koffie, chocolademelk en zoute haring zijn in ieder geval uitgesloten. En After-Eight trouwens ook! Dat zouden ze eigenlijk gewoon moeten verbieden! Pepermunt hoort in de vorm van het hoofd van Wilhelmina in je mond te verdwijnen, niet geperst tussen chocola. En over olijven twijfel ik nog, dus die mogen op het lijstje.

Dus laat ik er maar meteen een projectje van maken, dan weet ik zeker dat ik het ook daadwerkelijk ga doen. Het sluit overigens ook wel aan bij mijn lijstje ‘Moet ik nog doen!’ aan de rechterzijde, maar dat zijn dingen die ik nog nooit heb gemaakt en dus een keertje wil proberen.

Maar het lijstje met dingen dus dat ik nog eens wil proberen:

 • Tomaten
 • Olijven
 • Witlof
 • Petehbonen
 • Rabarber
 • Pompelmoes

Aan die rabarber zit trouwens een heel verhaal, een soort van jeugdtrauma. Stiekem denk ik dat ik het wel lust, maar dat zit zo verwrongen in mijn hoofd… Overigens heb ik op mijn ‘Moet ik nog doen!’ lijstje ook al een rabarberchutney staan. Dat leek mij dan wel weer lekker. Snapt u het nog?

Bovenstaand lijstje gaat zeker nog groeien, want volgens mij zijn er meer dingen die ik niet meer eet…

 

6 gedachten over “Yuk!

 1. Ik vond witlof ook gruwelijk vies, wij aten het vroeger ‘aangebonden’ (met papje). Tegenwoordig vind ik roerbakken met honing en tijm echt lekker, zeker bij winters eten als stoofschotels en puree. Ook heb ik een keer een taart gemaakt met bladerdeegbodem dan witlof met creme fraiche, mozzarella en anjovis. serveren met balsamicostroopje. Voor herhaling vatbaar!

  1. Die met honing en tijm klinkt wel aantrekkelijk! Goed idee, dat durf ik wel eens te proberen 😉

   Wij aten het vroeger overigens met de beroemde plakjes ham en kaas. Ik at uiteraard eerst de ham en kaas op en bleef dan telkens zitten met die witlof…

    1. Ze hadden al eens gedebuteerd, destijds op een zolderkamertje bij een hospita in Zeist. Het zou dus meer een soort van come-backshow worden. Wellicht ook nog eens te bewonderen op een Twetentje. Maar dat is nog wel heeeel ver weg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *